10.3.08

A Walk to Remember




En av oppgavene før påske var enten å anmelde revyen, eller en film. Siden jeg ikke så revyen, velger jeg en film. Og jeg har valgt, "A Walk to Remember". Det var en venn av meg som introduserte den for meg, og det er jeg veldig glad for.

Hittil er det kanskje den fineste filmen jeg har sett. Den handler om en gutt, Landon Carter, som alltid har rotet seg bort i trøbbel. (Drukket på skolens eiendom, kjørt fra polititet, den typer ting). Det hele topper seg når de skal ta en ny "venn" inn i gjengen. Før han er et godkjent medlem, må han gjennom en prøve, som går ut på å hoppe fra et stupetårn, som er ca. 10 meter. For å gjøre ham litt tryggere sa Landon at han skulle hoppe sammen med han. Men idet han hopper, trekker Landon seg og han andre lander rett på magen. Det som skjer er at han skader seg, men alle bare drar fra han, fordi politiet kommer. Landon rekker ikke komme seg unna, og blir tatt.

Som straff må Landan hjelpe til på lørdagsskolen, med å undervise de som trenger litt ekstra hjelp. Han må vaske, og ta en rolle i vår-skole-skuespillet.

Jamie Sullivan er en jente som skiller seg ut. Hun går ikke de "riktige" klærne, og er kristen. Moren hennes er død, så det er bare faren og henne igjen. Faren er prest, og meget streng. Jamie får ikke lov til å date, eller treffe gutter.

Landon treffer Jamie på de forskjellige ærende sine, men overser henne til å begynne med. Det er først når de skal spille mot hverandre i skuespillet og de finner ut at de skal øve sammen på replikkene, at Landon skjønner at det er noe ved henne som han ikke har sett før. Hun får ham til å ville være annerledes. Landon tar lengre og lengre avstand fra det forrige livet sitt som en bølle, og er mer og mer sammen med Jamie. Faren til Jamie liker ikke Landon, fordi han vet hva slags type han er. Det er heller ikke lett for Landon og overbevise Jamie om at han kan endre seg, og vil gjøre det for henne. Så han bestemmer seg for å virkelig gå inn for det.

Etterhvert blir de forelsket, og faren til Jamie skjønner at dette ikke er utnytting av datteren.

Vendepunktet i filmen kommer når Jamie blir bedt om av faren og fortelle Landon om sykdommen hennes. Hun har kreft og har sluttet å reagere på medisinene. Faren mistenker at når Landon får vite om det vil han ikke være der for Jamie lengre. Derfor ønsker han at datteren sier ifra, slik at hun ikke blir altfor såret.

Landon sine planer er ikke der i det hele tatt. Han forsetter å være sammen med henne, gi henne gaver, støtte henne gjennom denne tunge perioden. Han ønsker å være mirakelet hennes, og oppfylle alle ønskene hennes. For å gjøre det må han gifte seg med henne, for hennes høyeste ønske er å gifte seg i kirken hvor moren og faren giftet seg.

De får sommeren sammen, også får man vite at Jamie dør. Så slutter filmen.

Jeg synes filmen var så fin, fordi det var ikke Jamie sin lidelse som var hovedfokus. Det er det at Landon utiklet seg til å bli, et bedre menneske. Filmen er ganske gammel, som man kan se på måten de kledde seg, hvordan de snakket, hva de gjorde og hvordan miljøet var. Den er å anbefale til gutter og jenter. Men tror jenter vil få mer ut av den, for det er en gråtefilm. Og tror ikke så mange gutter er helt der:P

1 kommentar:

LK sa...

Hørtes ut som en film som krever en pakke Klenex innen rekkevidde... Fint at du anbefaler filmer på bloggen din. Det er jo noe de aller fleste er interessert i.